Poznáte la cucina italiana?
Obsahuje recet na spaghetti carbonara smotanu?
Smotanu NIKDY! Krémovitosť sa dosiahne zmiešaním žĺtkov so syrom a vodou zo špagiet.
Táto chlebová placka sa volá ...
Focaccia môže byť obložená (rajčinami, olivami) alebo prekrojená a naplnená ako sendvič.
Ktorý druh hľuzovky (tartufo) je vzácnejší, a teda aj drahší?
Tartufo v sezóne nájdete na všetkých jedálnych lístkoch. Hľadá sa pod zemou pomocou prasiat alebo psov od polovice septembra do decembra. Dodáva ich najmä región Piemont (Piemonte). Čerstvý sa strúha na tenké plátky.
Sicílske trubičky plnené krémom sa volajú ...
Cannelloni sú cestoviny, dlhé trubičky, ktoré sa plnia mäsom alebo ricottou. Sicílsky dezert sú cannoli siciliani.
Mušle na fotke sa volajú
Oba druhy sa často pripravujú najmä v prímorských oblastiach. Buď jednoducho na víne s petržlenom a cesnakom, alebo v paradajkovej omáčke, tiež s vínom. Na cozze (slávky) sú najviac pyšný v Apúlii (Puglia).
Hustá polievka podávaná s pečivom a parmezánom je
Minestra je proste polievka. Akákoľvek. Doplnená prídavným menom, ako u nás: brokolicová polievka, cuketová polievka... Minestrone je typ polievky. Je v nej veľa sezónnej zeleniny (najčastejšie fazuľa, cuketa, paradajky či mangold) a je hustá. V Taliansku je toľko receptov na minestrone, koľko je v nej domácností.
Mriežkovaný koláč je
Marmellata je najčastejšia náplň koláča crostata. Dáva sa aj ricotta či Nutella. Dnes je bežné kúpiť ju v obchode. U Talianov je kvalita hotových potravín vyššia, nakoľko si na kvalitu potrpia. Zlý koláč by si nikto nekúpil.
Obsahuje recet na spaghetti carbonara smotanu? Áno Nie Correct! Wrong! Smotanu NIKDY! Krémovitosť sa dosiahne zmiešaním žĺtkov so syrom a vodou zo špagiet. Táto chlebová placka sa volá … focaccia panino Correct! Wrong! Focaccia môže byť obložená (rajčinami, olivami) alebo prekrojená a naplnená ako sendvič. Ktorý druh hľuzovky (tartufo) je vzácnejší, a teda aj drahší?…